Mer om finansiering

Når man skal kjøpe seg en ny båt er dette selvsagt en flott begivenhet or den som skal bli ny eier, og de som er glade i båtlivet vet nøyaktig hvor mange timer med udelt glede som venter på bøljane blå etter at investeringen er gjort.

For det er et ubestridelig faktum – det er morsomt å være på havet en deilig sommerdag når varmen er behagelig og solen skinner fra himmelen. Det kan rett og slett ikke bli bedre og når man kjenner den svalende sjøluften legge seg rolig rundt kroppen er det faktisk ikke mye som kan gjøre livet bedre!

For mange er det dog utfordringer nr det kommer til økonomien og det vil i enkelte tilfeller være slik at man ikke vil få fullfinansiert sitt båtkjøp. Dette betyr med andre ord at man må ha en egenkapital for å få akkurat den båten man vil. For mange vil løsningen være å søke om et usikret lån til egenkapital, slik at man har noe å slå i bordet med når banken skal oppsøkes. Har man en slik egenkapital vil man også kunne få lavere rente på selve hovedlånet, så det er ikke sikkert at det blir så veldig ulønnsomt å velge en slik løsning. Hvor stor egenkapitalen må være vil være forskjellig fra situasjon til situasjon, men rundt regnet 30% er et greit utgangspunkt. Har du behov for 100.000 kroner for å kjøpe båten din må du altså typisk ha 30.000 kroner i egenkapital. Dette er et greit og overkommelig beløp å ta opp i lån hvis man tenker på et usikret alternativ.

Kort og godt handler det om at du må ta en standpunkt for om du ønsker deg en ny båt eller ikke. Hvis dette er noe du brenner for kan vi ikke se noen grunn til at du ikke skulle oppfylle drømmen din – det dreier seg om rekreasjon og hygge sammen med familien din, og det å pakke med seg en liten lunsj og sette seg på en holme er en helt spesiell opplevelse!